Biografie

Back to the fifties, sixties & seventies

Twee jongens ontmoeten elkaar zomer 1983 als ze gelijktijdig op dezelfde studentengang hun intrek nemen. Twee jaar lang hebben ze nodig om hun eigen pure kwaliteit gewaar te worden. Vanaf 1985 zijn The Millsgate Brothers regelmatig als straatmuzikanten in Nijmegen te bewonderen. In winkelcentra als Molenpoort en Dukenburg galmen steeds vaker hun dubbelstemmige songs afkomstig van onder meer Everly Brothers, Simon & Garfunkel en The Beatles. In grote nederigheid voor hun idolen proberen de jongens ook af en toe een eigen nummertje uit. Vanaf 1987 zijn The Millsgate Brothers te zien op feesten en partijen, maar ook in gezellige bruine cafes. Feit is dat waar ze ook spelen hun optredens met gejuich worden begroet. De jongens spelen met groot plezier. Dat straalt er vanaf, en dat komt over op de luisteraar.

In hun ruim vijfentwintig jarige broederschap hebben The Millsgate Brothers een repertoire opgebouwd dat er niet om liegt en haar succes heeft bewezen.

The Millsgate Brothers is een verfrissend duo, dat de jaren vijftig, zestig en zeventig nieuw leven inblaast via een enthousiaste uitstraling en een eigen, herkenbaar, tweestemmig geluid.